טיפול במערכת העיכול ושיקומה
 
מה מקל על מעי רגיז: תוספים, תרופות סבתא, תרופות מדף ועוד

מה מקל על מעי רגיז: תוספים, תרופות סבתא, תרופות מדף ועוד

במאמר זה נעסוק בתוספים ותרופות סבתא שמטרתם להקל על מעי רגיז, ובנוסף נכלול מספר תרופות מדף שגם יכולות לעשות את העבודה.

עם זאת, חשוב לציין שכל המוצרים הנ"ל לא בהכרח יטפלו בבעיה מהשורש, כלומר הם רק משמשים להקלה, אך לא יתקנו את המערכת באופן קבוע. על מנת לשקם את המערכת אחת ולתמיד, יש לעשות תהליך מסודר, במסגרתו נבין מה מקור הבעיה ונבנה תוכנית טיפול מקיפה.

כבונוס למאמר זה כתבנו עבורך מדריך מפורט להקלה בתסמינים. במדריך מפורטים תוספים, תרופות סבתא ותרופות שמטרתם להקל על מגוון תסמינים במערכת העיכול. הם ממוינים לפי סוגי התסמינים השונים, כך שיהיה לך ממש קל למצוא את הדברים הרלוונטיים ומה מקל על מעי רגיז שמאפיין אותך. ניתן לקבל את המדריך על ידי השארת הפרטים ממש כאן למטה.

במה נעסוק במאמר

מה מקל על מעי רגיז

שלוש הערות לפני שמתחילים:

  • טרם לקיחת תוספים ו/או תרופות יש להיוועץ באיש מקצוע על מנת לקבוע את מידת התאמתם למצבכם הבריאותי. מרכז "קל לעיכול" אינו אחראי לתוצאות השימוש בהם שלא במסגרת ייעוץ אישי אצל אחת מהמטפלות שלנו.
  • במאמר זה הוספתי קישורים למגוון מוצרים – מרכז "קל לעיכול" אינו מרוויח עמלה מאף אחד מהם, אספתי אותם לנוחיותכם בלבד.
  • לכל מוצר ייתכנו תופעות לוואי, ותמיד יהיה אחוז מסוים של מטופלים שיהיו רגישים אליו – שום דבר לא עובד ב- 100% מהמקרים. על כן, אם אחד המוצרים המוזכרים במאמר גורם לך להרגשה לא טובה, יש לעצור את השימוש בו.

תוספים

שמן מנטה למעי רגיז

עלי מנטה

שמן מנטה הוא אחד התוספים היותר נחקרים למעי רגיז ונמצא כיעיל במספר מחקרים (1) (2).

באמצעות הרפיית השרירים במעי ומנגנונים נוספים, שמן מנטיה מסייע למעי רגיז במספר אופנים: הפחתת הרגישות והכאבים במעי, הסדרת תנועתיות המעי, חוסר נוחות ועוד. לא לקחת בהריון והנקה או אם סובלים מריפלוקס, בחילות, דלקות בקיבה, בקע סרעפתי או כיבים. תופעות הלוואי אינן נפוצות וכוללות: צרבת, טעם/ריח של מנטה ובמקרים נדירים יותר יובש בפה ופריחה.

מינונים: 180-360 מ"ג (קפסולה בשחרור מושהה), כחצי שעה לפני האוכל, 2-3 פעמים ביום. מומלץ להתחיל ממינון נמוך יותר ולהגדילו בהדרגה עד אשר מגיעים להמלצה הנ"ל. ההתמדה חשובה בתוסף זה כי ההשפעה גדלה ומצטברת לאורך החודש הראשון.

מוצרים לדוגמה

מינון גבוה (360 מ"ג) – לחצו כאן

מוצר נוסף, בעל מינון נמוך יותר, לפעילות עדינה יותר ופחות תופעות לוואי. לרכישה – לחצו כאן

קיים בארץ כתכשיר בשם "קולפרמין"

סיבי פסיליום למעי רגיז

סיבים תזונתיים נחקרו רבות לטיפול בבעיות עיכול (3) (4) אנו אוהבים במרכז הטיפול את הסיבים הללו כי הם מתאימים להקלה גם על הסובלים ממעי רגיז המאופיין בשלשול וגם בעצירות. הם סופחים נוזלים ומייצרים מעין ג'לי, ובכך נותנים נפח לצואה. במקרים של עצירות הם מסייעים לשמר את הלחות בצואה ולתת לה יותר נפח, ובשלשול הם כולאים את הנוזלים. כמו כל שימוש בסיבים, יש לעלות את הכמויות בהדרגה, מכיוון שהם עלולים לגרום לנפיחות וחוסר נוחות אצל חלק מהמטופלים.

טווח המינונים רחב מאוד ולכן: 1-10 גרם ליום, לרוב מחולק על פני 2-3 מנות. עולים בהדרגה גם כדי להימנע מתופעות לוואי וגם על מנת למצוא את המינון המינימלי האפקטיבי.

חשוב מאוד לשתות הרבה מים בזמן לקיחת הסיבים (לא בסמיכות, אלא ממש בזמן לקיחתם!) – ההנחיות רשומות על התוסף.

ניתן למצוא פסיליום גם בצורת אבקה וגם בקפסולות בחנויות הטבע בארץ וגם באייהרב.

פרוביוטיקה

מכיוון שלפרוביוטיקה לעתים רבות לוקח זמן לעבוד, היא פחות מתאימה כתכשיר לפעולה נקודתית, על כן כתבתי עליה במאמר על טיפולי שורש למעי רגיז.

כמו כן, אם ברצונך ממש להתעמק, להבין איך לעבוד נכון עם פרוביוטיקה, וכבונוס לקבל את מדריך הפרוביוטיקה הגדול של קליניקת "קל לעיכול", אני ממליץ לך לקרוא את המאמר שבקישור הזה (דרכו ניתן גם להוריד את מדריך הפרוביוטיקה הגדול)

תרופות סבתא למעי רגיז

קיימות תרופות סבתא ותיקות וטובות לתסמינים שונים במערכת העיכול. מדובר בדברים פשוטים שניתן להכין בבית ויסייעו נקודתית להקל על מעי רגיז ולהרגיע מגוון תסמינים.

ריכזתי עבורך תרופות סבתא למעי רגיז ומצבים נוספים במדריך להקלה בתסמינים, אותו ניתן לקבל על ידי השארת השם והמייל במקום המתאים בתחילת המאמר והוא יגיע ישירות אליך.

כמו כן, צילמתי סרטון יוטיוב קליל ונחמד שיעזור לך להתאים בקלות למעי רגיז תרופות סבתא שונות למגוון תסמינים. 

תרופות מדף למעי רגיז

תרופות מדף הן תרופות שלא מצריכות מרשם רופא וניתן לרכוש בבית מרקחת (עדיין מומלץ להתייעץ עם רופא כדי להבין האם משהו יותר או פחות מתאים למצבך).

כמו תרופות סבתא, ניתן להבין איזה מהתרופות הללו יותר מתאימות לך במדריך להקלה בתסמינים שהוזכר בתחילת המאמר, וגם כאן צילמתי סרטון נוח שיפרט את כל האפשרויות בתחום.

לסיכום –

קיימות אפשרויות רבות להקלה על התסמינים, ועוד רבות שלא הוזכרו כאן. במאמר זה בחרתי להציג את הדברים העיקריים והכלליים יותר, שיכולים להתאים לטווח רחב של מטופלים. על מנת להבין מה נכון עבורך, או האם לא כדאי לקחת תכשיר מסוים, יש להתייעץ עם איש מקצוע שמכיר אותך היטב, ו/או רופא בכל הקשור לתרופות.

יש לזכור כי רוב התכשירים שהוזכרו במאמר זה נועדו להקלה נקודתית בתסמינים, והם אינם מרפאים לחלוטין את הבעיה.

במידה שאת/ה סובל/ת מבעיה מורכבת וברצונך לפתור אותה מהשורש, לשקם את מערכת העיכול ולהרגיש טוב אחת ולתמיד, צוות הקליניקה ואני נשמח לסייע לך. בבקשה מלא/י את השאלון הקצר שבקישור הזה כדי שנבחן את מידת התאמתך לתהליך אצלנו ונחזור אליך בהקדם.