טיפול במערכת העיכול ושיקומה
 
טיפול טבעי בהליקובקטר – מה באמת עובד וממה להיזהר

טיפול טבעי בהליקובקטר – מה באמת עובד וממה להיזהר

Last Updated on 29/05/24 by עומרי אריאל

בקבוקונים עם תמציות ושמנים המשמשים לטיפול טבעי בהליקובקטר

טיפול טבעי בהליקובקטר הוא נושא חם מאוד, בעיקר בשל החסרונות הגדולים של הטיפול האנטיביוטי, הכוללים תופעות לוואי רבות ונזק לאוכלוסיית החיידקים הטובים

במעי – ניתן לקרוא על הטיפול האנטיביוטי והיבטים נוספים של הליקובקטר במאמר שבקישור הזה

למרבה המזל, עולם הצמחים והתוספים מציע אפשרויות רבות להכחדת החיידק. חלק מהצמחים עשויים גם לסייע "על הדרך" בשיקום הנזק לקיבה, עם הרבה פחות תופעות לוואי. עם זאת, קיים גם שימוש רב שאינו נכון בצמחים ושלל מיתוסים על צמחים שבתיאוריה אמורים לעזור, אך ממחקרים ידוע לנו שאין להם באמת השפעה משמעותית בגוף – לא כל מה שעובד על צלחת במבחנה יעבוד בגוף האדם.

במאמר זה נעשה סדר בכל הקשור להליקובקטר וטיפול טבעי: על איזה צמחים יש מיתוסים שגויים, מה באמת נמצא שעובד במחקרים, מיהם הצמחים הפופולריים שלמרות יחסי הציבור פחות כדאי לקחת כי הם פוגעים גם בחיידקים הטובים לא פחות מאנטיביוטיקה אנטיביוטיקה, ועוד דברים מעניינים כמו פרוביוטיקה להליקובקטר – יאללה, בוא/י נתחיל!!

אם יש משהו ספציפי שמעניין אותך, ניתן לקפוץ אליו באמצעות לחיצה על המיקום המתאים בתוכן העניינים.

לפני שנצלול לצמחים המשמשים לטיפול טבעי בהליקובקטר, חשוב להבין שגם לטיפול טבעי יש יתרונות וחסרונות, ועל כן יש להכנס אליו עם עיניים פקוחות:

הליקובקטר וטיפול טבעי: יתרונות

  • קיים מגוון גדול של צמחים עם תכונות הפוגעות בהליקובקטר (1) (2). לכן אם פרוטוקול מסוים לא עובד, קיימות אפשרויות טיפול רבות נוספות.
  • פחות תופעות לוואי לטיפול עצמו.
  • חלק מהצמחים יותר ממוקדים להליקובקטר ופחות פוגעים בחיידקים הטובים.
  • אפשרות לשלב צמחים שגם מסייעים להכחדת החיידק וגם תורמים לשיקום הקיבה במקביל.
  • אפשרות לפגוע בחיידק דרך מגוון מנגנונים שונים, לא רק הרג ישיר (דוגמה לכך היא למשל צמחים שמפריעים לו להיצמד לדופן הקיבה) וכך ניתן "לתקוף" אותו במספר חזיתות.

הליקובקטר וטיפול טבעי: בעיות אפשריות

  • קיימים צמחים אגרסיביים מאוד, המסוגלים לחולל גם פגיעה משמעותית בחיידקים הטובים, בדומה לאנטיביוטיקה.
  • הוא לוקח יותר זמן מטיפול אנטיביוטי – לרוב טיפול טבעי בהליקובקטר ימשך כחודש עד חודש וחצי, בהשוואה לשבועיים עם אנטיביוטיקה. טכנית זה חיסרון רק אם אין לך סבלנות 😉 .
  • שימוש לא נכון בצמחים יכול לגרום לתופעות לוואי נקודתיות.
  • אין פרוטוקול אחיד מתוקנן – מכיוון שהמחקר בתחום צמחי מרפא מפוזר מאוד ולא קיימים ארגוני בריאות שיאגדו את הנתונים, אין פרוטוקולים מסודרים והדבר גורר שונות רבה בין מטפלים שונים. כמו כן, בניגוד לאנטיביוטיקה, מחקר מסודר על שילובי צמחים הוא פחות נפוץ – פעמים רבות כל צמח נחקר בנפרד.
  • מכיוון שהידע מפוזר מאוד, לידע של המטפל יש חשיבות רבה – מטפל שאינו בקיא במחקר יותר סביר שיעשה טעויות – בהשוואה לרופא שפשוט עוקב אחר פרוטוקול מוכן.
  • חשוב לזכור כי בעוד שעולם הצמחים נשמע מאוד "רומנטי" ומבטיח, ממש כמו בטיפול האנטיביוטי גם כאן אין "פטורים" משינוי באורח החיים ובתזונה, אחרת סיכויי הצלחת הטיפול עשויים לקטון.

דבר אחרון לגבי השימוש בצמחים לטיפול טבעי בהליקובקטר: ברוב המקרים אין צמח אחד מושלם, על כן טיפול טבעי יכלול שילוב של מספר צמחים ותוספים, בדומה לטיפול האנטיביוטי. תוסיפו לכך את העובדה שמדובר בחיידק עיקש, עם מגוון רחב של תתי זנים עם עמידויות שונות, אשר כל אחד מהם פגיע יותר/פחות לכל צמח, ומכאן ניתן להבין שיש יתרון רב לשילוב ולא לבנות על צמח אחד בודד. 

יאללה, בוא/י נדבר תכלס על צמחים!!

הליקובקטר, טיפול טבעי ומיתוסים – מה לא באמת עובד בגוף

הצמחים/תוספים הבאים הראו השפעה מסוימת בצלחת מעבדה, אך כשנבחנו בתכלס בגוף האדם הם פשוט לא סיפקו את הסחורה:

שום ובצל

אני מתנצל בפני כל מי שסתם הסריח/ה משום עד כה כי חשב/ה שאכילתו תסייע למיגור החיידק, אך הנ"ל לבד לא הכחידו את החיידק (תאכלו אותם, אך הם לא תרופת פלא) (3) (4) (5).

תכף נדבר על איזה חומר פעיל הקיים בשום כן יכול לסייע כתוסף.

דבש מנוקה להליקובקטר

מדובר במוצר מאוד אופנתי ברשתות החברתיות ובאתרי האינטרנט השונים. עם זאת, בניגוד להילולה סביבו הוא לא באמת יעיל באופן משמעותי יותר מסוגי דבש אחרים (6) (7). אפשר כמובן להשתמש בו אם הוא טעים לך, אבל לא כדאי לתלות בו תקוות גדולות וודאי שלא להשקיע בו יותר מידי. דבש איכותי שלא עבר חימום כנראה יעשה את אותה העבודה פחות או יותר.

הסיבה שדבש מנוקה הראה יעילות במבחנה נגד הליקובקטר היא ריכוז הסוכר הגבוה שבו (בדומה לכל דבש), לא בגלל רכיבים פעילים אחרים. כאשר חישבתי את המידע שנוגע לריכוז האפקטיבי של הדבש אשר נמצא במחקרים, יצא שאם תרצו לצרוך כמות דבש שתהיה יעילה, תצטרכו להגיע למינון של 200-250 גרם בבת אחת. בהצלחה!!

  • האמור מתייחס לשימוש בדבש מאנוקה לטיפול בהליקובקטר פילורי, לא לשימושים אחרים שלו.
  • מקור המיתוס בנוגע לדבש מנוקה והליקובקטר הוא ככל הנראה בעיקר שיווק של יצרני הדבש וחוסר התעמקות מספקת במחקר מצד המצדדים בו.

הליקובקטר פילורי וטיפולים טבעיים שנמצאו כיעילים, אך אינם מומלצים כטיפול ראשוני

הצמחים/תוספים הבאים אכן יכולים להרוג את החיידק, אך אני באופן אישי לא אוהב להשתמש בהם כטיפול קו ראשון משתי סיבות אפשריות:

  1. לחלקם יכולות להיות תופעות לוואי בסבירות גבוהה יותר בהשוואה לטיפולים אחרים.
  2. לאף אחד משלושת הבאים אין תכונות משקמות, המזרזות את קצב ריפוי הדלקת בקיבה, שלרוב נלווית לחיידק (מטרתם היא נטו להרוג בהקשר זה).
  3. כולם מכילים רכיבים שהורגים מגוון רחב מאוד של חיידקים בקלות רבה – זה אומר גם חיידקים טובים. באופן אישי, תמיד נשמע לי תמוה שמטפלים בגישה הטבעית כה מתנגדים לאנטיביוטיקה, ובאותה נשימה ממליצים על תוספים שגם כן עושים נזק רב לאוכלוסיות החיידקים הטובים.

בעיניי, ככל שהטיפול ממוקד יותר במטרה שלשמה הוא ניתן, ועושה פחות נזק מסביב, כך הוא טוב יותר. זה לא אומר שאנו לא משתמשים בהם בקליניקה, אלא שאנו שומרים אותם למקרים בהם הטיפול הראשוני נכשל – כך אנו "חוסכים" אותם ממטופלים רבים.

באופן מאוד מפתיע, אם יצא לך לקרוא בפורומים השונים, מיד תראה/י שהמוצרים הנ"ל ממש פופולריים.

שמן אורגנו להליקובקטר פילורי

מדובר במוצר ממש פופולרי לשלל בעיות במערכת העיכול, לא רק כטיפול טבעי בהליקובקטר. עם זאת לשימוש בשמן אורגנו להליקובקטר יש מספר בעיות (אמ;לק – יש בו את כל שלושת הבעיות שכתבתי למעלה):

  1. טווח פעולה רחב – הוא הורג סוגי חיידקים רבים ורבים מהם טובים – חבל.
  2. תופעות לוואי – שמן אורגנו עשוי לגרות את הקיבה ולגרום לתחושת צריבה. זה עוד יותר בולט במטופלים עם הליקובקטר, שכן אצלם הקיבה גם ככה דלקתית ורגישה מלכתחילה. ניתן לומר שזה ממש להוסיף שמן למדורה 😆.
תמצית זרעי אשכוליות לטיפול טבעי בהליקובקטר

גם פה טווח הפעולה רחב מאוד – תמצית זרעי אשכוליות במינון מספק תהרוג פחות או יותר כל דבר במערכת העיכול: פטריות, וירוסים ושלל סוגי חיידקים (גם טובים) (8). זו הסיבה שאיני ממליץ עליו כטיפול ראשוני.

עובדה מעניינת על תמצית זרעי אשכוליות: מותגים רבים של שמן זרעי אשכוליות מכילים חומר מחטא בשם benzalkonium (9)(10). מקורו של חומר זה אינו מהצמח אלא מהחומרים בהם משתמשים בתהליך הכנת התמצית. העובדה המעניינת היא שמחקר אשר השווה מותגים שונים של תמצית זרעי אשכוליות הראה כי בהיעדר נוכחות החומר, תמצית זרעי אשכוליות בפני עצמה אינה כה יעילה נגד חיידקים (11). משמעות הדבר היא שהסיבה שמוצר זה הורג חיידקים כה ביעילות היא לא בגלל חומרים שמקורם בזרעי אשכוליות, אלא בשל החומר המחטא שמשמש להפקת התמצית. 

מי כסף לטיפול בהליקובקטר

בדיוק כפי שנשמע – מים עם חלקיקי כסף מיקרוסקופיים – גם תכשיר זה הורג טווח רחב של חיידקים (גם טובים). במינונים גבוהים מידי קיימת גם סכנה שהכסף יצטבר בעור וישנה את צבעו.

לסיכום החלק הזה: שלושת המוצרים הנ"ל הן אפשרויות טיפול חזקות מאוד לטוב ולרע. עם שמן אורגנו אף בוצע בשנת 2023 מחקר על בני אדם ,שהראה תוצאות עם אחוזי הצלחה גבוהים (12), אף שמדובר במחקר ראשוני מאוד ולא באיכות גבוהה. בשל חוזקם, רצוי להשתמש במוצרים אלה לזמן מוגבל בלבד וכמובן עם ליווי מקצועי. 

מספיק עם השליליות – מה כן כדאי לנסות כטיפול טבעי להליקובקטר

כאמור, הטבע מציע שלל אפשרויות.

אלו הדרישות שלנו ב"קל לעיכול" מצמחים/תוספים כדי להכנס לטיפול קו ראשון:

  1. נבדק מחקרית. אם יש ניסויים על בני אדם אז בכלל טוב.
  2. רצוי שהצמח יהיה גם בעל תכונות המפחיתות דלקת – לאנשים הסובלים מתסמיני הליקובקטר יש לרוב דלקת/כיבים שנגרמו מהחיידק.
  3. לא פוגע באופן חמור בחיידקים הטובים – כמה שיותר ממוקד להליקובקטר.

בכל שימוש בצמחים יש להיוועץ עם איש/אשת מקצוע! לא כל צמח מתאים לכל אחד/ת וחלקם עשויים לגרום לתועות לוואי, על אחת כמה וכמה עם קיימות מחלות רקע.

אז יאללה, בואו נתחיל! וזכרו שתמיד טוב לשלב כמה דברים, בהתאם לתסמינים, היסטוריית מטופל/ת, רגישויות וכו'.

קצח (Nigella Sativa)

אחד הצמחים המובילים לטיפול טבעי בהליקובקטר. זאת בשל מחקר (13) שהדגים כי שני גרם מהצמח הבודד הזה, יעילים בערך כמו טיפול תרופתי משולש (שני סוגי אנטיביוטיקה ותרופת PPI). שכיחות תופעות הלוואי שלו נמוכה מאוד ולכן הוא מועמד מעולה לכל פרוטוקול טיפול בהליקובקטר פילורי. יש להשתמש באבקה המכילה את כל חלקי הגרגר ולא רק בשמן. דוגמה לתוסף קצח ניתן למצוא בקישור הזה

צמחים המכילים ברברין (Berberine)

ברברין הוא חומר המצוי במספר צמחים (קופטיס הוא דוגמה אחת, אך יש עוד רבים) ובעל תכונות אנטי-בקטריאליות (הורג חיידקים). במחקרים בהם שולב עם טיפול אנטיביוטי (14) (15), הוא הגדיל את הסיכוי להיפטר מהחיידק ובמקביל הגביר את קצב החלמת הכיבים (אולקוס). בנוסף, הוא מסייע בהפחתת הדלקתיות ובהגנה על מערכת העיכול מפני רעלנים שמפרישים חיידקים. כן חשוב לציין שגם לברברין טווח השפעה רחב (משפיע גם על חיידקים טובים), ולכן יש לשים לב למינון ולשמך זמן השימוש בו.

רובארב

צמח המסייע להנעת מערכת העיכול, כלומר פעמים רבות מסייע לטיפול בעצירות. מחקר שבדק אותו במעבדה וגם בעכברים (16) מצא שהוא יעיל מאוד נגד מגוון זני הליקובקטר, כולל כאלו בעלי עמידות לאנטיביוטיקה. יכול להיות מצוין, ועוד יותר עבור מטופלים הסובלים במקביל מעצירות, אך בהתאם למינון יש לשים לב למשך השימוש בו בשל האפקט המשלשל שלו, כי הוא עשוי לייצר תלות.

אליצין 

חמור המופק משום. בשילוב עם אנטיביוטיקה הוא הגביר את אחוזי ההצלחה שלה ושיפר את שיעור החלמתם כיבים בקיבה (17). מכיוון שהוא בטוח לשימוש, עם שיעור נמוך מאוד של תופעות לוואי, אנו לעתים מצרפים אותו לפרוטוקול טיפול טבעי בהליקובקטר. חשוב לציין כי כמות האליצין בשום עצמו, או בתמצית שום, נמוכה מאוד – כנראה זו הסיבה מדוע שום לא הראה יעילות בטיפול בבני אדם, באוד שתוסף אליצין כן יעיל. איניתן לרכוש אותו בלחיצה על הקישור הזה, או תוסף עם מינון נמוך יותר בקישור הזה.

קליפת רימון

נכנסה לאופנה בשנים האחרונות לטיפול בשלל בעיות, בשל תכונתה הייחודית של פגיעה בעיקר בחיידקים מזיקים והרבה פחות בטובים. מחקר על עכברים (18) הראה שלבד היא לא תחסל את החיידק (ייתכן שהמחקר פשוט היה קצר מידי ולכן לא נצפתה הכחדה מלאה), אבל קליפת רימון כן תוכל להחליש את החיידק, לפגוע בו באופן משמעותי, ועל כן יכולה להצטרף לטיפול בשילוב מוצרים נוספים.

מונולאורין (Monolaurin)

חומצת שומן בינונית (סוג של שמן) הנמצאת באופן טבעי בקוקוס. בעוד שזו אינה נבדקה במחקרים על בני אדם, כשהשוו אותה במעבדה לשמן אורגנו (19) נצפה שיש לה פעילות הרבה יותר חזקה נגד הליקובקטר. בנוסף, בניגוד לשמן אורגנו היא דווקא עשויה לתרום להתפתחות אוכלוסיית החיידקים הטובים במעי. יש לעלות כמויות באופן הדרגתי כי מונולאורין כן נוטה במקרים מסוימים "להפוך קצת את הבטן" אם מגזימים ישר במינון. דוגמה לתוסף מונולאורין בקישור הזה

קבל/י את הסינרגיסטים!!! הצמחים שיקפיצו כל טיפול טבעי בהליקובקטר

סינרגיסט הוא צמח שמגביר את השפעתם של הצמחים האחרים, כלומר מייצר איתם סינרגיה (מצב בו השלם גדול מסך חלקיו). קיימים שני סינרגיסטים הרלוונטיים לטיפול טבעי בהליקובקטר פילורי, וכבונוס מדובר גם בצמחים עם פעילות משקמת ואנטי דלקתית מוכרת מאוד ומגובה מחקרית.

ג'ינג'ר

מסייע לטיפול בבעיות קיבה ומחקר קטן (20) אף מצא שבמינון של 3 גרם ליום הוא עשוי לסייע בהשמדת החיידק.

יש לשים לב שג'ינג'ר עשוי לעשות צרבות לחלק מהמטופלים, תופעה המוכרת בשם "ginger burn". במקרים אלו מיצוי נוזלי של הצמח (ללא אלכוהול) עשוי לעבור קצת יותר טוב.

דוגמה לתוסף ג'ינג'ר בקישור הזה או בקישור הזה

ליקוריץ

אחד הצמחים המוכרים בעולם לטיפול בבעיות קיבה ולבעיות רבות נוספות.

לליקוריץ גם תכונות אנטי דלקתיות, גם משקם כיבים, וגם מגביר את פעילותם האנטי-בקטריאלית (הורגת חיידקים) של צמחים אחרים. בונוס נוסף – היה מחקר (21) שמצא כי ליקוריץ גם פוגע במידה מסוימת באופן ישיר בהליקובקטר.

יש לשים לב שלאנשים עם בעיות לב ולחץ דם במיוחד, אסור להשתמש בליקוריץ ללא פיקוח!! במקרים אלו ניתן להשתמש במוצר שנקרא DGL – ליקוריץ שהוציאו ממנו את החומר העיקרי שגורם לתופעות הלוואי. אגב, הליקוריץ מהמחקר האחרון שהזכרתי היה מסוג DGL – זה קישור למוצר בו השתמשו. עדיין, תתייעצ/י עם איש מקצוע, בייחוד אם קיימות מחלות רקע.

אחרונה חביבה – פרוביוטיקה להליקובקטר

נכון להיום הזן שהראה את היעילות הגולה ביותר במחקרים לטיפול בהליקובקטר הוא החיידק שנמצא במוצר של ביוגאיה (המוצר בצורת טיפות לילדים). מומלץ לרכוש אותו באייהרב כי עבור מחיר דומה או אפילו קצת פחות בהשוואה לארץ, מקבלים מוצר עם כמות כפולה (10 מ"ל בהשוואה ל-5 בארץ) – קישור למוצר לדוגמה. אם ברצונך לרכוש אותו בארץ יש לבקשו מהרוקח (אין צורך במרשם), שכן ברוב המקרים המוצר לא נמצא על המדפים בחוץ. מומלץ לקחת 2-3 פעמים ביום במטרה לטפל בהליקובקטר ולא פעם אחת, כפי שכתוב על האריזה. כן חשוב לדעת שפחות סביר שפרוביוטיקה לבד תכחיד הליקובקטר, לכן כדאי לשלבה כחלק מפרוטוקול טיפול עם רכיבים נוספים.

מאכלים בכבישה ביתית עשויים להיות חלופה טובה גם כן, כי הם מכילים מגוון חיידקים גדול בהרבה מכל תוסף.

* גילוי נאות: הקליניקה מקבלת עמלה קטנה בביצוע רכישה מהקישורים הנ"ל, אך זה לא משפיע על המחיר עבורך, שנותר המחיר הרגיל באתר. אלו חלק מהמוצרים שבהם אנו משתמשים באופן תדיר בקליניקה ובמידה שברצונך לנסות אותם נודה לך על תמיכתך בעבודת המחקר והכתיבה הרבות שנעשית במטרה להנגיש את מידע העדכני ביותר שבמאמר זה ונוספים. 

לסיכום

הניסיון הקליני מראה שצמחים הם חלופה טובה מאוד לאנטיביוטיקה, ובהדרגה מצטרפים עוד ועוד מחקרים שתומכים בכך. 

כמו בתרופות, גם כאן כדאי לשלב מספר צמחים על מנת להגדיל את סיכויי הצלחת הטיפול – אין צמח אחד שמהווה "תרופת קסם". נקודה נוספת המשותפת לתרופות ולצמחים: חשוב לתכנן את פרוטוקול הטיפול ולבצע בו התאמות באמצעות ליווי מקצועי ולא לקחת סתם דברים! זאת משום שגם לצמח ה"תמים" ביותר עשויות להיות תופעות לוואי ובמקרים מסוימים הוא יכול אף להזיק – הליווי חשוב גם לצורך קביעת סוגי הצמחים המתאימים וגם המינונים. מטפל/ת מיומנ/ת ידע גם להפריד בין צמחים עם הרבה יחסי ציבור אבל פעילות "חצי כוח", לבין הצמחים האפקטיביים יותר.

במידה שאת/ה סובל/ת ממעי רגיז, SIBO או בעיית עיכול לא מאובחנת וברצונך לפתור אותה מהשורש, לשקם את מערכת העיכול ולהרגיש טוב אחת ולתמיד, צוות הקליניקה ואני נשמח לסייע לך. בבקשה מלא/י את השאלון שבקישור הזה כדי שנבחן את מידת התאמתך לתהליך אצלנו ונחזור אליך בהקדם.

18 Comments

  1. רותם

    האם במקום לקחת תמציות או כדורים, האם טחינה של זרעי קצח קנויים או אכילת ג'ינג'ר ושום טריים תעשה את אותה הפעולה באותה היעילות?

    1. לא הייתי משתמשבטחינה כי סיכוי גבוה שהיא לא מכילה את כל הרכיבים בקצח והחלק השומני לא מכיל את כל הרכיבים החיוניים לפגיעה בחיידק.
      אפשר לאכול ג'ינג'ר – כמה שהוא יותר טחון/לועסים אותו, כך יצאו יותר חומרים פעילים.
      ולגבי שום והליקובקטר, לצערי שום הוא מסוג הדברים שעובדים רק במבחנה אבל על בני אדם לא הראה אפקטיביות, אז יכול להיות בנוסף לטיפול אחר אבל לא השחקן המרכזי. בכל מקרה אם אוכלים שום מומלץ לחתוך/לכתוש אותו ולחכות כמה דקות לפני האכילה כי רק אז נוצר אליצין, שזה אחד החומרים היותר חשובים בהיבט הזה

      1. אלונה

        ברשותך, לא הבנתי את התשובה לשאלה של עומר בנוגע לזרעי הקצח. יש מצב שהיה בילבול והתייחסת למילה טחינה כאל המאכל טחינה ולא לפעולה?
        אם טוחנים את זרעי הקמח, מדוע אומר שלא מכילים את כל הרכיבים בקצח? האם אמורים להשתמש בעוד חלקי הצמח מלבד הזרעים? בכתבה שכתבת המלצת להשתמש באבקה שמכילה את כל חלקי הגרעין. אז אם לקחתי את גרגירי הקצח שמוכרים בחנויות תבלינים וטחנתי אותם בבית, זה שונה מהאבקה שכיוונת אליה?

    1. לא, אין צורך לקחת לאחר הטיפול התרופתי.
      אחרי הטיפול צריך להיבדק שוב. זמן ההמתנה נקבע בהתאם לסוג הבדיקה (צואה או נשיפה) ובמרחק של לפחות שבועיים מסיום נטילת נוגדי חומצה.
      רק אם ההליקובקטר לא הוכחד אז שווה לשקול טיפול אחר, אותו כדאי להתאים עם איש/אשת מקצוע. הליווי חשוב כי אצלי בקליניקה למשל לא משתמשים רק בתוסף אחד אלא משלבים תמיד לפחות 2-3 בטיפולי הליקובקטר, על מנת להגדיל את סיכויי ההצלחה.

    2. שמחה

      שלום, הפרוביוטיקה המומלצת ביו גאיההיא עבור ילדים למבוגרים? נתקלתי באחרת למבוגרים. כתוב לנוטלים אנטיביוטיקה להליקובקטר מי שיטפל טבעי גם צריך אנטיביוטיקה?

      1. הפרוביוטיקה לילדים ולמבוגרים מכילה את אותו החיידק ובאותו המינון. בחלק מהמוצרים למבוגרים יש זן נוסף, אך רוב המחקרים היו על הזן המקורי, המשותף לשני המוצרים.
        מי שטיפל טבעי בחיידק לא צריך אנטיביוטיקה במידה שהטיפול עבד. אם הכוונה הייתה לפרוביוטיקה לאחר טיפול טבעי, גם בזה אין צורך לרוב

  2. אבי

    היי
    הקשבתי להמלצתך ורכשתי את התוסף של הקצח בקישור שפירסמת
    השאלה היא כמה פעמים ביום צריך לקחת אותו? האם פעם אחת מספיקה או פעמיים?

    1. לוקחים גרם 1, פעמיים ביום.
      כמובן רצוי להתאים את הטיפול במסגרת ליווי מקצועי, גם על מנת להתאים את הטיפול הטוב ביותר וגם כדי להימנע מתופעות לוואי או אינטראקציות שעושויות להתרחש אם יש עוד תרופות/מחלות רקע.
      כמו כן, לרוב לא לוקחים רק קצח, אלא משלבים מספר תוספים כדי להגדיל את סיכויי ההצלחה.

  3. שלום

    שלום, רציתי לברר האם ניתן לקיחת שמן קוקוס אורגני בכבישה קרה במקום התוסף מונולאורין שהבאת בלינק? ואם כן, כמה צריך לקחת ביום מהשמן קוקוס כדי להגיע לכמות 1 גרם שיש בכדור?
    תודה

    1. טכנית זה אפשרי אבל יש פה כמה סימני שאלה:
      1. מהו המינון המומלץ להליקובקטר? טכנית הייתי ליתר בטחון מנסה לראות אם מטופל יכול להגיע (בהדרגה) ל-3 גרם, פעמיים ביום. זה צריך להיות בהדרגה כי חלק מהאנשים מגיבים אליו בהתחלה והוא עשוי לעשות חוסר נוחות אם לוקחים ישר מינונים גבוהים.
      2. לא ברור בדיוק מהו אחוז המונולאורין בשמן קוקוס כי יש כל מני נגזרות שלו ושל השמן ממנו הוא נוצר.
      אם לתת הערכה גסה, 1-3 כפות שמן קוקוס (כשהוא נוזלי) פעמיים ביום. שוב – לעלות לשם בהדרגה.
      קח בחשבון שמכל הדברים שכתבתי שם מונולאורין הוא לא בהכרח בעדיפות ראשונה כי פחות נחקר על בני אדם, ובכל מקרה אנחנו צמיד עושים שילובים של מספר צמחים כאלו ואחרים, ולא רק סוג אחד.

  4. שלום.
    הזמנתי לפי המלצתכם את המוצרים הבאים בIHERB,
    https://il.iherb.com/pr/amazing-herbs-black-seed-original-plain-100-vegetarian-caps%5B…%5Dsource=omriariel&utm_medium=affiliate&utm_campaign=1100l332634
    https://il.iherb.com/pr/biogaia-protectis-baby-probiotic-drops-0-17-fl-oz-5-ml/7966%5B…%5Dsource=omriariel&utm_medium=affiliate&utm_campaign=1100l332634
    https://il.iherb.com/pr/nature-s-way-premium-extract-dgl-ultra-75-mg-90-vegan-capsu%5B…%5Dsource=omriariel&utm_medium=affiliate&utm_campaign=1100l332634
    והתחלתי לקחת שמן קוקוס אורגני ואנטיביוטיקה, ולהקפיד על הדיאטה (חוץ מלחם, אני לפעמים כן אוכלת חיטה מלא או 80)
    ונהיו לי כאבי ברכיים בברך השמאלית לפני התפנות בשירותים.
    יש לי יציאות מוזרות.
    זה קשור?
    אולי כי התחלתי לצרוך יוגורט טבעי של סויה?
    אני גם בתזונה של הרזיה, כך שלא צורכת מספיק תחליפים (לדוגמא, חוששת משקדים ואגוזים וכד')

    1. התסמינים שתיארת יכולים להיות קשורים למגוון גורמים אז קשה להגיד מבלי להכיר לעומק.
      החשובה העיקרית היא האנטיביוטיקה כי מתוך כל מה שתיארת יש לה את הסיכוי הגבוה ביותר לתופעות לוואי. עם זאת, ייתכנו רגישויות אישיות למוצרים ספציפיים ולכן אין לי אפשרות לומר בבטחון מיהו הגורם המדויק לבעיה – מומלץ להתייעץ עם הרופא שרשם את האנטיביוטיקה ומכיר אותך.
      לגבי שמן קוקוס (בהנחה שמדובר בכבישה קרה), הוא הופך לנוזלי באופן טבעי סביב 24 מעלות (אל תתפסי אותי על המעלה, ייתכן שטועה טיפה) והדבר לא משפיע על תכונותיו וערכיו התזונתיים/בריאותיים.

  5. בשאלתי הקודמת שכחתי לציין שאני מוצצת שמן קוקוס כשהוא קשה (שמעתי שכשהוא נוזלי במעלות כמו במרכז, מקום מגורי, הוא מאבד הרבה מערכיו), או נושכת… אולי זה קשור?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *